Azi n-am fost la biblioteca


Azi n-am fost la biblioteca este un concurs pentru elevii de liceu care invita la un exercitiu de comunicare vizuala. Mai precis, provocarea consta în a surprinde pe film, în fotografie sau prin grafica prezentul si viitorul bibliotecilor în România, asa cum îl vad tinerii liceeni. Participantii în concurs sunt îndemnati sa împartaseasca experienta avuta cu bibliotecile, sa arate cum vad ei o biblioteca ideala sau sa reprezinte felul în care o lectura le-a marcat viata.
Deschis pentru trei sectiuni (filme scurte, proze în poze si sloganuri/design), concursul are ca data limita 15 ianuarie 2011, iar ca premii (pentru fiecare sectiune în parte): o tableta PC; o camera foto HD si un e-reader. Detalii, regulamentul concursului, cerinte, dar si consultanta tehnica gasiti pe site-ul http://concursliceeni.biblionet.ro/. Denumirea de Biblionet vine de la Biblionet – Lumea în biblioteca mea, din cadrul caruia concursul si face parte, de altfel, si care e un program national finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates si implementat de IREX România, ce urmareste facilitarea accesului public la informatie prin dotarea tuturor bibliotecilor din România cu calculatoare si internet gratuit pentru public.
Practic, la sfârsitul celor cinci ani de proiect (începând cu 23 aprilie 2009), orice potential utilizator care va intra într-o biblioteca publica (fie ea comunala, oraseneasca sau judeteana) va avea acces gratuit la informatie prin intermediul internetului si va fi îndrumat de catre bibliotecar cum anume sa acceseze acea informatie, daca nu este familiarizat cu folosirea calculatorului.
Toate detaliile despre program gasiti pe site-ul Biblionet.

De asemenea, concursul va fi prezent cu propria sa pagină de Facebook (http://www.facebook.com/azinamfostlabiblioteca) și cont de twitter (http://twitter.com/aziNUbiblioteca), și va fi promovat în special în media online.

Succes participantilor la concurs!

Autor: Bogdan Ghiurco

http://ceascadecultura.ro

Anunțuri
Published in: on 8 Ianuarie 2011 at 20:27  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibliotecaharlau.wordpress.com/2011/01/08/azi-n-am-fost-la-biblioteca-3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: