Numismatii lanseaza o carteSe stie ca in aceasta perioada, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi sunt in plina desfasurare manifestarile prilejuite de implinirea a 150 de ani de la infiintare.
In acest context, binecunoscutul colectionar si exeget in domeniul medalisticii, profesorul Andone Cumpatescu (pensionar) din Iasi, si-a lansat noua sa carte „Alma Mater Iassiensis in imagini medalistice”.
Lansarea a avut loc duminica 10 octombrie 2010 la Muzeul Unirii din Iasi si s-a bucurat de o prezentare elevata din partea D-lui. Constantin Ilie, redactor binecunoscut la Radio Iasi.
Cititorii colectionari, pasionati de medalistica, dar si cei care nu au aceasta pasiune, au prilejul sa capete informatii despre cei mai de seama profesori si absolventi ai universitatii iesene si despre implinirile lorin plan profesional, de regula de exceptie, fapt ce i-a determinat pe urmasii lor sa le eternizeze chipul si personalitatea in medalii, adevarate documente in metal.
Am fost onorat sa ma numar printre cei invitati si i-am dorit D-lui. Cumpatescu noi studii publicate si sanatate.
Manifestarea a fost completata prin expunerea celui mai complet exponat cu tematica „Alexandru Ioan Cuza” ce apartine colectionarului iesean Antaluta.
Inv.Musei Ioan, Harlau

Fotografiile sunt facute de prietenul meu Iulian Lipovanu, colectionar din Iasi, caruia ii multumesc pentru ajutor.
Prima reda o imagine din partea stanga a salii iar in a doua sunt Dl. Cumpatescu (in picioare), domnii Victor Macarie, colectionar si exeget si Constantin Ilie, redactor la radio Iasi.

Anunțuri
Published in: on 15 Octombrie 2010 at 17:05  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibliotecaharlau.wordpress.com/2010/10/15/numismatii-lanseaza-o-carte/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Interesant! Sa inteleg ca aceasta carte o pot gasi in biblioteca?

    • Biblioteca inca nu a achizitionat cartea, dar avem un exemplar imprumutat de la d-nul inv. Musei Ioan.Saptamana aceasta o puteti studia la sala de lectura a Bibliotecii Harlau.

      • Fotografiile sunt facute de prietenul meu Iulian Lipovanu, colectionar din Iasi, caruia ii multumesc pentru ajutor.
        Prima reda o imagine din partea stanga a salii iar in a doua sunt Dl. Cumpatescu (in picioare), domnii Victor Macarie, colectionar si exeget si Constantin Ilie, redactor la radio Iasi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: