Comoara din arhiva


Pregatindu-ne de deschiderea C.I.P. (Centrului Internet cu acces Public gratuit), am facut anumite modificari in biblioteca.Cu aceasta ocazie am schimbat si locul arhivei. Sub un teanc de registre vechi am gasit “ o comoara”, desene ale Harlaului din anii ’70.
Aceste desene au fost realizate de un iubitor de arta, un amator, Vasile Patrascanu, fost tehnician de constructii din Harlau. In prezent, din pacate, este trecut la ceruri.
Desenele reprezinta fragmente ale Harlaului de alta data, cu strada Stefan cel Mare (fosta Principala) precum si alte strazi ( ca de exemplu strada Bahlui), cu casele si magazinele mostenite de la fostii proprietari, majoritate evrei plecati din tara.
Cu toate ca respecta rigorile profesionale ale proportiilor si perspectivei, liniile si unghiurile drepte, desenele au totusi o tusa calda, umana, care impreuna cu culorile ce respecta zugravelile originale ale cladirilor, incadrate in tuse groase, negre, respecta adevarul arhitectural. Pentru generatiile care au trait acele vremuri, vederea acestor franturi de oras, creeaza un soc, recunoscand locurile. Multi chiar precizand cine sunt proprietarii cladirilor sau vanzatorii care au deservit acele magazine multi ani.
Aceasta expozitie se afla in sala C.I.P. a Bibliotecii Orasenesti Harlau, cuprinde 18 desene si poate fi vizitata de oricine.
Va asteptam !

Impreuna cu tablourile am gasit si acest afis.

Pentru detalii se poate da click pe fotografii si inca o data pentru a vedea detaliile.

Anunțuri
Published in: on 5 Octombrie 2010 at 12:09  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibliotecaharlau.wordpress.com/2010/10/05/comoara-din-arhiva/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Mai cautati,poate cine stie, mai dati peste o noua „comoara! Pentru detalii se poate da click pe fotografii si inca o data pentru a vedea detaliile. Cat despre desene, sunt minunate. Au o anumita prospetime a culorilor si detaliilor. Felicitari pentru oferirea dupa 40 de ani publicului revelatia unor amintiri!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: