Nasterea Maicii Domnului


In fiecare an, pe 8 septembrie, crestinatatea sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica. Este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Potrivit unei legende din Bucovina, Ioachim si Ana ar fi fost niste oameni foarte evlaviosi; erau insa foarte suparati pentru ca, desi trecusera de 50 de ani de la nunta lor, inca nu aveau niciun prunc. Intr-o buna zi au stat indelung la sfat, hotarand sa nu mai vietuiasca impreuna si sa se desparta timp de un an de zile; Ana a ales sa plece in pustiu, aici rugandu-se zi si noapte la Dumnezeu sa-i dea un prunc. Se spune ca intr-una din zile, pe cand citea intr-o carte de rugaciuni, a vazut plutind prin aer o frunza de par care s-a asezat chiar pe carte; Ana a sarutat frunza, a pus-o in san si a continuat sa se roage; dupa cateva zile a simtit ca nu mai era ca inainte, intelegand ca bunul Dumnezeu i-a ascultat rugaciunile staruitoare. Sosind clipa intalnirii cu Ioachim, au hotarat sa nu se mai desparta, Ana nascand-o, nu mult dupa aceea, pe Maria. Sarbatoarea aceasta este asteptata mai ales de cele sau cei care poarta numele de Maria, Mariana, Marina sau Marin, acestia putand acum sa-si serbeze ziua numelui.(Lutic M.-Timpul sacru.) Cu aceasta ocazie, Biblioteca Oraseneasca Harlau le ureaza tuturor sarbatoritilor ”LA MULTI ANI !”

Anunțuri
Published in: on 8 Septembrie 2010 at 13:03  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibliotecaharlau.wordpress.com/2010/09/08/nasterea-maicii-domnului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Va propun o alta interpretare a acestei melodii deosebite. Este vorba de Marcela Saftiuc, un idol de acum 40 de ani, iar melodia am ascultat-o de sute de ori.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: